Pérez Llorca Advocats | El Banc d’Espanya estreta el control sobre els establiments de crèdit al consum
501
post-template-default,single,single-post,postid-501,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

El Banc d’Espanya estreta el control sobre els establiments de crèdit al consum

El Banc d’Espanya estreta el control sobre els establiments de crèdit al consum

L’organisme regulador vigilarà amb més exhaustivitat i periodicitat a aquestes signatures a través de la petició de dades que hauran de remetre amb caràcter reservat per a avaluar la seva situació. Aquest escrutini es produeix en plena escalada de la morositat en alguns segments de préstecs per a l’adquisició de béns duradors i després dels insistents missatges de la institució perquè el sector redueixi els volums de concessió, precisament, per l’alça dels impagaments. Segons una circular que ha tret a consulta pública l’ens i que entrarà en vigor a partir de 2020, els establiments financers hauran d’enviar de manera trimestral les dades sobre el seu balanç individual, els seus resultats, les seves correccions i provisions per pèrdues creditícies, les seves exposicions d’insolvències, el saldo de finançament reestructurat, entre altres dades. A més, amb caràcter mensual hauran de detallar en la informació els préstecs formalitzats i els valors representatius de deute. Així mateix, de manera anual hauran de publicar l’informe anual d’auditoria i de gestió.

No Comments

Post A Comment